Cabaran 30 Hari / Hari 9 : 5 lelaki yang menarik perhatian anda

Assalamualaikum dearies!

Hurmmmmm.. sangat mencabar jugak cabaran kali nih. Hehe, untuk sape-sape yang nak cuba ambil perhatian aku, kena laa ada ciri-ciri tertentu. Of course! Apa dia? Nahhhhhh...

1) Jaga solat.Biasanya aku akan sangat tertarik lelaki yang keluar dari masjid. Kenapa? Lelaki lain pun solat jugak, tapi maybe diorang tak sempat nak ke masjid. Iye, aku tak cakap salah, tapi tue laa ciri lelaki yang aku tertarik and pandang dia dengan segala sudut yang positif. Sebab aku yakin, lelaki yang ada masa ke masjid bagi 5 fardu adalah lelaki yang berdisiplin dan bertanggungjawab even dia ada hal tertentu tapi tuntutan yang wajib harus didahulukan. 

2) Lelaki yang menghormati ibu. Macam mana nak tahu dia hormat ibu? Lelaki tue akan dahulukan keputusan ibunya terlebih dahulu berbanding orang lain. Kebanyakan orang lelaki nie suka mendahulukan GF diorang berbanding ibu, apa taknya..dengan GF boleh je call lama-lama, tapi dengan ibu tak sampai 2 minit, lepas tu siap marah-marah lagi sebab call. What??? Kau sedar ke tak yang kau sebenarnya tengah cakap dengan seorang IBU, IBU yang mengandungkan kau 9 bulan. Pikir-pikir laa.. ( nie segelintir je )  Aku tahu, masih ramai yang hormat ibu mereka lebih dari GF sendirikannnn... sape?yang tengah baca ni laa, hehe.

3) Bertanggungjawab. Agak susah nak cari lelaki yang responsible, apa taknya, kebanyakan diorang ambil hal sambil lewa je kerja-kerja yang menjadi tanggungjawab diorang. Hal ni terbukti apabila ada kerja kumpulan, tapi member lelaki ni tak ambil peduli langsung kerja group. Kes ni selalu terjadi, dan yang menjadi mangsa kawan-kawan perempuan. Aku tak salahkan lelaki je, kaum hawa pun ada perangai yang sama.

4) Penyayang (suka kucing). Kenapa kaitkan penyayang dengan suka kucing??? Haa, tue laa korang, orang yang suka kucing ni adalah seorang yang penyayang, penyayang kepada haiwan. Aku sangat sukakan kucing, and sebab tue laa aku akan tertarik bagi sesiapa pun yang minat kucing jugak.

5) Jujur, sabar dan handsome. Ok, tak nak explain panjang sangat ciri-ciri ni sebab orang tue tahu diri masing-masingkannn. 

p/s : Aku tak kisah sape pun yang menjadi suami aku nanti, asalkan dia beragama dan berakhlak. Sebab aku nak CINTA HIGH CLASS! Doakan mimi jumpa jodoh yang baik, tak kat dunia, inshaAllah pasti di syurga.
^_^

No comments:

Post a Comment